Klassinen Hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä länsimaalaista hierontaa, jolla on useita suotuisia vaikutuksia kehoon. Klassinen hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja siten parantaa lihasten hapensaantia. Hieronta vähentää lihaskireyksiä ja -kipuja - sekä akuutteja että kroonisia. Klassisessa hieronnassa käytetään erilaisia hierontaotteita, jotka pehmentävät kireitä lihaksia ja tekevät niistä elastisemmat. Klassisen hieronnan hierontaotteita ovat sively, hankaus, puserrus ja täristys.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistämään lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia.Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Hieronnalla voi hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.

Kuumakivihieronta

Alkuperäiskansat ovat käyttäneet tuhansien vuosien ajan kuumia kiviä erilaisten vaivojen hoitamiseen. Länsimaissa suosituksi tulleet Kuumakivihieronnat pohjautuvat vanhaan kuumilla luonnonkivillä hoitamisen periaatteeseen. Lämpimillä kivillä hoitaminen rentouttaa mieltä ja kehoa. Kuumakivihieronnalla on monta suotuisaa vaikutusta, kuten lihaskudoksen pehmeneminen, verenkierron lisääntyminen, nestekierron vilkastuminen ja kuona-aineiden tehostunut poistuminen. Kuumakivihieronnassa lihaksia hierotaan luonnon muokkaamilla, sileillä basalttikivillä. Hieronnan otteet muistuttavat klassisen hieronnan otteita. Hierontaotteet lieventävät tehokkaasti lihasjännityksiä, parantavat verenkiertoa ja aktivoivat nestekiertoa. 

Mobilisointitekniikat

Nivelsairauksian ja hierojan menetelmien hyödyntämiseen käytetään mobilisointia. Nivelen mobilisointi voidaan suorittaa hieronnan osana, jolloin voidaan hieroa myös niveltä ympäröiviä kudoksia.Varsinainen mobilisointi suoritetaan, kun lihaksisto on rentoutunut. Kivun lievittäminen traktiolla(venytys kohtisuoraan hoitotasoon nähden) avulla tuo usein helpotusta kipuun.
Traktiot ja liukumiset auttavat palauttamaan liikkumisen nivelessä. Nivelmobilisoinnin avulla se tapahtuu niin hellävaraisesti kuin ylipäätään se on mahdollista.

Triggerpiste Hoito

Trigger hieronnalla tarkoitetaan yleensä triggerpisteiden painantaa. Etsitään piste, ja painetaan sitä kivun lievittämiseen asti. Tätä kutsutaan iskeemiseksi kompressioksi. Toinen vaihtoehto on painaa pistettä 5 sekunnin ajan, löysätä painaa uudelleen 5 sekunnin ajan ja toistaa tätä kivun helpottumiseen saakka. Yleensä trigger pistettä painettaessa aiheutaa heijastekipua.Triggerpisteet on hyvä hoitaa hieronnan yhteydessä. Triggereiden käsittely voi olla aluksi melko kivuliasta, mutta kipukohtaa painettaessa kipu lievenee yleensä nopeasti. Yleensä seuraavana päivänä lihakset ovat vähemmän kipeät kuin tavallisen hieronnan jälkeen.

Dry Needling

Dry needling eli kuivaneulotus on länsimainen hoitomuoto, joka tehdään akupunktioneuloilla. Hoito ei kuitenkaan ole akupunktiohoitoa. Suomessa hoitomuoto on melko uusi, vaikka maailmalla sitä on tehty jo vuosikymmeniä.

Dry needling hoidossa akupunktioneuloilla käsitellään suoraan trigger-pisteitä, jotka ovat tunnettuja ja yleisiä myofaskiaalisten(lihas-sidekudosperäisten)kipujen aiheuttajia. Trigger-pisteet ovat herkistyneitä lihaksen osia, joissa lihassyyt ovat jatkuvassa lihassupistuksessa. Pisteet tuntuvat kireinä ja arkoina lihasjuosteina tai pisteinä lihaksessa sekä pisteeseen saattaa liittyä säteilykipua, joka on kauenpana varsinaisesta aiheuttajasta.

Miten se tehdään ja toimii: Neula viedään lihaksen trigger-pisteeseen. Triggerit löytyvät palpoimalla ja tuntuvat kipeinä pisteinä, saattavat tuntua hernemäisinä löydöksinä. Kun neula viedään tälläiseen aktiiviseen pisteeseen lihas rentoutuu, lihaskalvo pehmenee, endogeeniset opiaatit eli meidän sisäiset särkylääkkeet alkavat virrata. Trigger-pisteet ovat siitä ikäviä, että ne aiheuttavat säteilykipua joskus kaukanakin kehossa. Esim: Epämääräinen olkapääkipu saattaa johtua monesta eri lihaksesta, vaikkapa selänpuolella sijaitsevasta infraspinatuksesta. Kun tämä kyseinen lihas neulotetaan, trigger-piste rauhoittuu, lihas rentoutuu, verenkierto lihaksissa normalisoituu ja säteilykipu helpottaa. 

Hoito saa nimensä siitä, että ei injektoida mitään kehon sisään. Jos kiinnostuit niin teen tätä hieronnan yhteydessä

Kinesioteippaukset

Kinesioteippaustekniikoita on useita. Teipatessa voidaan hyödyntää kudosten tai teipin tai molempien elastisuutta. Erilaisia tekniikoita voidaan yhdistellä ja käyttää päällekkäin. Teippausta ennen teipattavalta alueelta on ajeltava ihokarvat ja alue on puhdistettava. Teippaus tulee suorittaa oikeaoppisesti, jotta siitä olisi apua eikä aiheuta vauriota lisää. Ensimmäisellä kerralla kannattaa mennä ammattilaisen luo. Riippuen teipattavasta alueesta ja teippauksen luonteesta, voi teippauksen jatkossa suorittaa itse tai kaverin kanssa ammattilaisen antamia ohjeita noudattaen.

Vauvahieronta

Opetan vanhempia hieromaan ja järjestän vauvahieronta kursseja tarvittaessa.

Vauvahieronnalla on sekä fyysinen että psyykkinen vaikutus lapseen. Kosketuksen lisäksi vauvahieronta on seurustelua vanhemman ja lapsen välillä. Vauvahieronnan aloituksella ei ole ikärajaa, vaan vauvaa voi hieroa jo syntymästä asti. Hieroessaan vauvaansa vanhemmat saavat varmuutta vauvan käsittelyyn ja oppivat tulkitsemaan vauvan reaktioita kosketukseen. Tärkeintä on tehdä vauvahieronta aina vauvan ehdoilla.

Personal Trainer palvelut

Teen personaltrainerin palveluja omaan laihdutus onnistumiseen pohjautuen. 
Olivatpa omat yksilölliset tavoitteesi mitkä vain, on personal trainer paras tapa saavuttaa tavoitteesi. Ammattitaitoinen personal trainer vie sinut omaan maaliisi turvallisesti ja varmasti. Tavalla, joka sopii juuri sinulle. Personal trainerin avulla opit tekemään liikkeet oikein, ja niin liikunta kuin ravinto-ohjelmasi räätälöidään tavoitteidesi mukaan. Personal trainer auttaa sinua onnistumaan! 
Tällähetkellä hukun töihin ja suosittelen asiakastani ja iloista Personal Traineria Linda Eivolaa!! Hän on myös itse laihduttanut reippaat 30 kiloa harteiltaan ja tietää varmasti miten voi sinua auttaa. Tässä Face linkki hänen sivuille, käykää edes tykkäämässä.
https://www.facebook.com/pt.lindaeivola/photos/a.2123459997706477/2126636757388801/?type=3
Tässä kotisivut:
https://tmi-linda-eivola.webnode.fi/

Geelikynnet

Geelikynnet ovat suosittuja, koska ne eivät vahingoita omaa kynttä, mutta näyttävät ja tuntuvat lähes samalta kuin luonnolliset kynnet. Geelikynnet ovat tasapituiset ja siistit, eivätkä ne liuskoitu, katkeile tai lohkeile. 

Geelikynnet tehdään siten, että geeli kovetetaan UV- tai LED-valon avulla oman kynnen päälle. Geeli muodostaa oman kynnen päälle luonnollisen, suojaavan geelikuoren. Geeli voidaan laittaa joko oman kynnen päälle tai kynteen voidaan tehdä pituutta tipillä tai muotilla. Tippi on kynteen asetettava lisäpala, jolla kynsiin saadaan lisää pituutta ja haluttu muoto. Tipit liimataan luonnollisiin kynsiin siihen tarkoitetulla kynsiliimalla. Muotti asetetaan luonnollisen kynnen reunan alle, ja geeliä levitetään muotin päälle. Tämän jälkeen muotti irrotetaan. 

Geelikynsien koristelussa vain mielikuvitus on rajana, mutta kynnet voidaan tehdä myös luonnollisen värisiksi. Perinteinen ranskalainen lakkaus on aina suosittu ja muodikas. Geelikynsien malliksi voi valita suoran, pyöreän, ovaalin, kulmikkaan tai suipon muodon.

Geelikynnet ovat hajuttomia ja myrkyttömiä. Geelikynsien etuna on myös kynsien joustavuus ja vahvuus. Ne suojaavat tehokkaasti omaa luonnollista kynttä. Liuskottuville ja hauraille kynsille geelikynsistä on huomattava apu. Kynsiään pureskeleville geelikynnet sopivat myös mainiosti, koska geelikynsien pureminen on vaikeaa. Geelikynsien avulla voi jopa päästä eroon kynsienpureskelutavasta.

Varpaan kynsiä voi myös geelata. Kesällä huolitellut ja kauniit varpaan kynnet pääsevät oikeuksiinsa sandaaleissa. Värilliset ja glitterigeelaukset ovat erityisen suosittuja varpaissa. 

Detox jalkakylpy

Detox jalkakylvyssä kehoon ohjataan pieni määrä sähköä täysin kivuttomalla tavalla. Sähkövirta aktivoi kehon ja solujen toimintaa, siten tehostaen kuona-aineiden ja kipua tuottavien aineiden poistumista kehosta. Detox jalkakylpy lisää negatiivisten ionien määrää kehossa ja poistaa haitallista positiivista ionilatausta. Detox jalkakylpy lisää verenkiertoa erityisesti jalkapohjien ja alaraajojen alueella. Hoito vilkastuttaa myös nestekiertoa, mikä vähentää turvotusta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Hoidon (erityisesti sarjahoidon) positiivisia vaikutuksia ovat mm. parantunut unen laatu, ihon kirkastuminen, aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen tasapainottuminen sekä virkistynyt olo.

Detox jalkakylpy aktivoi kehon omia luonnollisia kuonanpoistojärjestelmiä. Kuona-aineita poistuu jatkuvasti kehostamme hien, virtsan ja ulosteen mukana. Joskus kuona-aineiden poistuminen kehosta näitä luonnollisia kanavia pitkin on hidastunut tai osittain estynyt (huonot ruokailutottumukset, vähäinen liikunta tai lepo). Detox jalkakylpy auttaa kehoa pääsemään takaisin luonnolliseen kuonanpoistoon aktivoiden esim. nestekiertoa tehokkaasti.

Veden värjäytyminen Detox jalkakylvyn aikana johtuu pääosin kemiallisesta reaktiosta sähkön ja suolan välillä. Detox jalkakylpyvatiin laitetaan pieni induktori, joka johtaa sähkövirtaa veteen. Suolaa lisätään veteen nostamaan sen sähkönjohtavuutta, jotta sähkövirta pääsee kulkeutumaan veden kautta parhaiten jalkapohjiin ja sitä kautta koko kehoon. Suolat -  esim. merisuola ja ruususuola - sisältävät natriumia monien muiden mineraalien lisäksi. Kun sähkövirta on kosketuksissa vedessä olevan suolan kanssa, se alkaa erottamaan natriumia suolasta ja tästä reaktiosta syntyy tumma väri veteen. Veden värjäytymisen tummuus- ja sävyerot johtuvat pääosin suolan sisältämän natriumin määrästä. Detox jalkakylvyn aikana jalkapohjien kautta toki poistuu hien mukana kuona-aineita, jotka sisältävät myös erilaisia suoloja. Tämä vaikuttaa hieman veden värjäytymiseen. Detox jalkakylpy voi aktivoida jalkapohjien hikoilua joskus voimakkaasti, jolloin jo hoidon aikana veteen poistuu kehosta suuri määrä kuona-aineita.Detox jalkakylvyn tarkoitus on kuitenkin aktivoida kehon luonnollista kuonanpoistoa myös hoidon jälkeen. Jos aineenvaihdunta ja ruoansulatus ovat pitkään olleet epätasapainossa, niin suosittelemme Detox jalkakylpyä sarjahoitona palauttamaan elintoiminnot normaaliksi. Kun on saavutettu toivottu tilanne - ruoansulatus ja nesteenpoisto tapahtuvat ongelmitta, unenlaatu ja vireystila ovat hyvät - niin Detox jalkakylpyä voi ottaa ylläpitävänä hoitona n. kerran kuukaudessa tai kahdessa kuukaudessa. Lisäksi kannattaa muistaa sopiva määrä liikuntaa ja terveellinen monipuolinen ruokavalio.

 

Yhteystiedot

Marin Hyvinvointila Juhannuskatu 30
Turku
20100
045-2720160 marinhyvinvointila@gmail.com